ZoefZoek, het programma waar geen puzzelaar zonder kan!
Zoek in de site:
Google  
Home Actueel Vragen Download Reacties Links ZZ-online

Reacties

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ZoefZoek in het nieuws

Taalpost, 14 april 2003

Op de website Zoefzoek, gemaakt door twee enthousiaste puzzelaars- informatici, kun je allerlei Nederlandse woorden opzoeken: woorden die een opgegeven patroon volgen, anagrammen, woorden die met een deel van de opgegeven letters gemaakt kunnen worden, woorden die licht afwijken van het opgegeven woord, en nog veel meer. De standaardlijst bevat een half miljoen woorden.

Op de website zijn ook allerlei lijsten te downloaden, onder andere met namen van dieren, bijbelse figuren, muziekinstrumenten, kleding, presidenten en steden. Kennismaken met het programma is gratis. Je kunt zoekinstructies geven via de website, of het programma downloaden. Voor een bescheiden bedrag is extra service mogelijk.

Personal Computer Magazine, juni 2002

... Bijvoorbeeld op www.zoefzoek.nl staan uitgebreide woordenlijsten, gerangschikt naar onderwerp. Ideaal voor de puzzelaar...

Wat vinden anderen van ZoefZoek

Uiteraard zijn we altijd nieuwsgierig naar de reacties van onze gebruikers. De enquêtes die we krijgen waarderen we dan ook zeer. Het stimuleert en helpt ons bij het verder ontwikkelen van ZoefZoek.

Enkele reacties van gebruikers:

Tim: Spannende titels, slogans, productnamen en andere tekstuele vondsten, met ZoefZoek vind je ze in een mum van tijd. Tekstueel de meest tekstvaste tekstverbeteraar (om drie van de 218 woorden te gebruiken die beginnen met tekst)!
http://tekstschrijver-tim.nl/2008/09/17/zoekt-en-gij/
GK: Als oplosser van veel cryptogrammen heb ik in ZoefZoek een belangrijke hulp gevonden om mijn problemen op te lossen
FT: Ik ken geen beter programma (en ik heb er meerdere gebruikt!).
JFS: Wat veeleisend voor mijn beperkte computer.
CP: Het geeft precies wat ik wil, nl. hulp bij crypto's oplossen. Prima programma, het geld alleszins waard.
MvL: Geweldig zoekprogramma. Ik had er al een (eigengeschreven DOS-versie van de buurman) maar dit slaat alles.
K: Was al tijden op zoek naar iets dergelijk. Ik zit soms lang te zoeken in het woordenboek, maar dat is lastig als je een bepaalde midden of eindcombinatie zoekt. Ik heb nog een ongeregistreerde versie, maar overweeg registratie. Bedankt.
MCB: Ik heb nu puzzels opgelost waar ik anders nooit uit zou zijn gekomen. Dat geeft wel een kick.
JJM: Zoefzoek vindt voor mij de woorden, die ik nét niet zie.
FM: Een onontbeerlijke aanvulling op het tekort aan kronkels in de grijze massa!

Aanpassingen op verzoek van gebruikers:

  • Dankzij een opmerking van JM is de site aangepast zodat deze beter past bij een resolutie van 800x600.
  • Meerdere gebruikers klaagden over het feit dat ZoefZoek bepaalde woorden niet vond. Heel vervelend als je op zoek bent naar dat laatste moeilijke woord in een cryptogram. We vonden dit zo'n cruciaal punt dat we via intensief speurwerk de woordenlijst uitgebreid hebben van 300.000 naar meer dan een miljoen woorden!
  • Een opmerking over woorden met een ontbrekende 'tussen-n' resulteerde in een opschoning van de woordenlijst: Bijna 3000 woorden werden aangepast!
  • Een gebruiker vond het jammer dat ZoefZoek niet opstart met een volledig scherm. Andere gebruikers zouden dat misschien juist niet willen, daarom is er voor gekozen om het vorige formaat te onthouden.